Vragen en antwoorden

Heb je een vraag over Goedideezoektgeld.nl? Stel hem gerust.
Als je vraag ook voor anderen van belang is, publiceren wij je vraag op de site.

Ja, ik heb een goed idee! Maar ik heb twee problemen:
  1. Ik heb geen € 10.000 om het plan te realiseren.
  2. Ik betwijfel of het goed is om het plan op goedideezoektgeld.nl te publiceren. Wat moet ik doen?

Als je het idee aan niemand durft te vertellen, kan je ook niet de illusie hebben ooit door dat idee rijk te worden. Als je niet per se op goedideezoektgeld.nl wilt publiceren kun je altijd nog naar een bank stappen. Weet echter dat banken niet op jou zitten te wachten. Of adverteer in een krant. Om een beetje op te vallen moet je een advertentie plaatsen in een groot formaat. Dat kost al gauw een paar honderd euro. Na één dag ligt de krant met jouw dure advertentie in de kattenbak, dàg geld. Kortom: als je blijft twijfelen wordt het echt nooit wat. Afgezien daarvan: echte ondernemers nemen altijd risico’s. Dat risico kost bij ons € 198,-(excl.btw).

Stel dat een geldgever interesse heeft in mijn idee, moet  ik dan alleen dat gesprek voeren?

Het is beter om nooit alleen zo’n kennismakingsgesprek te voeren. Neem altijd iemand mee. Ook is het verstandig dat gesprek schriftelijk vast te leggen en door de andere partij voor ‘’akkoord’’ te laten tekenen.

Ik heb een concept voor een nieuw TV-programma. Kan ik dat idee bij jullie kwijt?

Neen. Neem voor Tv formats rechtstreeks kontakt op met een tv-producent of met het commerciële station of publieke omroep.

Adviseren jullie ook als ik met dat goede idee een bedrijfje wil starten?

Beslist niet. Daarvoor kan je bij de Kamer van Koophandel terecht. In de Gouden Gids vind je de adressen.

Pikken jullie ook ideeën die op jullie site staan?

Zeg, wat denk je wel! Zo zitten we niet in elkaar. Afgezien daarvan: als jij je idee goed en cryptisch omschrijft, weten ook wij niet wat jouw idee precies is. Jij bent de enige die het echte idee weet, houden zo!

Wat een fantastisch idee om op deze wijze mensen met ideeën verder te helpen.Ik ga het direct aan al mijn vrienden door mailen?

Bedankt

Hoe weten mensen-met-geld dat zij via jullie website in contact kunnen komen met mensen die goede ideeën (maar geen geld) hebben?

Wij gaan hiervoor pers en radio inschakelen. Dat doen wij met persberichten en het plaatsen van commerciële advertenties in de landelijke dagbladen. De mensen die hun idee bij ons publiceren krijgen daarover regelmatig bericht via een nieuwsbrief.

Heb je zelf een vraag? Stel het dan hier!

    captcha 

    Veelgestelde vragen over Goed Idee Zoekt Geld